De 12 färgerna som bäst kombineras med rosa i dekoration

Så småningom utforskar vi färgerna i dekoration och idag, som artikelns titel säger, är det dags att se de färger som bäst kombineras med rosa i dekoration.

En färg som är född från rött, en primär färg, men med ett lågt tonvärde.

Det vill säga när rött blandas med vitt, sänker tonen, visas standardrosa.

Som sagt, låt oss veta lite mer om färgen rosa, de färger som bäst kombineras med den, i väggar, textilier och tillbehör; kort sagt: i dekoration.

Låt oss börja med NO-färgerna, eller snarare de akromatiska färgerna:

 • vit:

Sovrum inrett i rosa och vitt

Fotografi och projekt av Deleite Design

Alla färger matchar i färgen vit. Vissa bättre än andra; och i detta fall rosa, är en av de bästa kombinerade, vilket skapar fräscha och livliga utrymmen, fulla av energi. Men inte bara rent vitt, utan alla trasiga vita, gifter sig också korrekt. Således är följande färg:

 • Trasiga vita:

Ett sovrum som kombinerar rosa och trasiga vita

Design av Mama And Club

Atmosfären som skapar föreningen av rosa plus lite trasigt vitt i dekoration liknar mycket kombinationen av rosa och rent vitt, men med en mer mysig touch på grund av den varma nyansen som neutrala toner har. Kort sagt, facket är inte så kallt.

 • Grå:

Rosa färg kombinerad med gråtoner

Grå är en annan akromatisk eller antifärgad färg enligt vissa mästare i arkitektur; därför är det en annan färg som någon kollega medger.

Naturligtvis, med vissa kommer det bättre överens än med andra, och rosa är en som den klarar sig perfekt med.

En kombination i rosa och grå dekoration garanterar oss en atmosfär med gnista, glad, på grund av rosa; men med den eleganta och sofistikerade touchen som bara grått vet hur man tar med sig till utrymmena.

 • Svart:

Kombinera rosa och svart i dekoration

Det finns fortfarande en annan akromatisk färg, svart, ja.

Och på samma sätt som händer med grått och vitt, kombinerar också underbart med rosa.

I dekoration kontrasterar rosa och svart sina olika nyanser, vilket skapar avslappnade miljöer, men eleganta och aktuella.

 • Grön:

Ett rum som kombinerar rosa och grönt på väggarna

Design av arkitekten Ana Virginia

Om vi tittar på den kromatiska cirkeln, och vi måste göra det, eftersom det är en praktisk guide som aldrig misslyckas med att kombinera färger, ser vi att rosa och grönt är motsatser, vilket innebär att de också kombinerar; som alla motsatta färger.

Naturligtvis måste du ta hänsyn till det stora utbudet av nyanser av rosa och grönt som finns, vissa gifter sig bättre än andra; men, den vanliga gröna och den rosa, lika, standard, kombinerar alltid och mycket bra.

Upptäck färgerna som matchar grönt.

 • Brun:

Ett vardagsrum som kombinerar brunt på väggar och rosa i dekoration

Det kan komma som en överraskning för vissa, men brunt kombinerar mycket bra med rosa i dekoration.

Antingen appliceras på väggar eller textilier och tillbehör som vi ser på bilden ovanför dessa linjer.

Nykterheten och elegansen i brunt kontrasterar skarpt med vitaliteten och gnistan som rosa har.

Och det är det brunt, är en av de färger som bäst kombinerar med andra, som vi såg i den här artikeln: de färger som bäst kombineras med brunt.

 • Blå:

Sovrum målat rosa kombinerat med blått

Hola Plutarco | Projekt Fotografi av Asier Rua

När vi går tillbaka till den kromatiska cirkeln ser vi att blått, som gult och rött, är en av de tre primära färgerna; således måste blått, nästan obligatoriskt, kombineras med färgen rosa, eftersom om vi kommer ihåg är rosa född från rött.

Upptäck färgerna som matchar blått.

 • Koppar:

Ros och koppar

Allt av Maisons du Monde

Koppar är inte en färg i sig, det är en finish; men idag är det så modernt och kombinerar så bra med rosa att det måste sättas på den här listan över de färger som bäst kombineras med rosa.

Sedan förra året valde Pantone kvartsrosa som årets färg, tillsammans med lugn blå, vi har sett hundratals olika kombinationer med färgen rosa, men den som har gillat mest att äga och främlingar har varit rosa och koppar.

Inte bara koppar, i den meningen kan vi sätta andra färger som champagne och guld i allmänhet.

 • Gul:

Ett rum som kombinerar rosa och gult

Fotografi och projekt Love you Room

Innan vi har sett att blått är en av de primära färgerna, tillsammans med vilka andra färger? exakt, bredvid gult och rött. Så, gult kombinerar också, oavsett om du gillar det eller inte, med rosa.

 • Turkos:

En gemensam sovsal som kombinerar rosa och turkos

Fotografi och projekt av Estudio BMK

Turkosfärgen är född från föreningen av grönt och blått, och om vi går upp lite högre kommer vi att se att både blå och grön finns i den här listan över färger; således är turkosfärgen en annan av de färger som bäst kombineras med rosa.

 • Beige och jordtoner:

Kombinera rosa och beige i dekoration

Foto ShutterStock

Varma, mysiga och allmänt ljusa, jordtoner, praktiskt taget alla, men särskilt de mjukare tonerna, gifter sig också med rosa.

 • Andra nyanser av rosa:

Ett vardagsrum i nyanser av rosa

Fotografi en Hem med Ashley

Som med de andra färgerna är en monokromatisk palett men med olika tonvärden alltid framgångsrik i dekoration.

Det vill säga att välja andra nyanser av rosa, ljusare eller mörkare för att kombinera det, ger alltid bra resultat.

Naturligtvis måste du vara mycket försiktig med att fylla ett helt rum med rosa, även om vi använder en monokromatisk palett, måste du alltid lägga till en annan mellanliggande färg som vit, till exempel för att mjukna så mycket rosa och inte ladda utrymmet.

Naturligtvis finns det andra färger, toner och ytbehandlingar som också kombineras med rosa, men de som bäst passar, som det bäst äger rum med och som vi kommer att vara säkra att dekorera och måla väggar med, är dessa 12 som vi just har sett. Vilken kombination håller du fast vid? Det är svårt att välja bara en, eller hur?

Du kanske också är intresserad: De färger som bäst matchar orange.