Hur man gör en trädgård på terrassen eller balkongen 25 foton, idéer och tips

Växter har alltid varit ett element med en kraft som går utöver enkel dekoration. Det finns många fördelar med växter i ett hem.

Således är det normalt att många husägare med terrasser eller balkonger vill dra nytta av dessa utomhusutrymmen för att skapa en liten eller stor trädgård i den.

Men för att njuta av en trädgård på en balkong eller terrass behöver du tidigare inspiration, idéer och tips, så att allt går bra. Precis vad vi ska se i den här artikeln.

Letar du efter hur man gör en trädgård på din terrass eller balkong? Följ med mig då att vi börjar.

En trädgård på terrassen

Craftfair projekt och fotografi

Låt oss börja med idéer och inspiration. Då kommer råden, om du är intresserad, förstås.

Trädgård på terrass eller balkong

Fotografi Lägenhet Terapi

Om du har några klätterväxter kan du skapa en struktur för att vägleda dem och när de täcker den ger de dig alltid en bra nyans.

Trädgård på terrass eller balkong

foto

Det är inte heller nödvändigt att bygga eller designa någonting. Lägg till krukor, växter och fördela dem över hela balkongen eller terrassen för att göra den till en liten trädgård.

En trädgård på terrassen

Jest Cafe Projekt

Att dra nytta av sidorna för att sätta växter på räcken eller väggar och att de angränsande elementen är gröna och fulla av växter, är ett trevligt sätt att dekorera terrassen och ha en liten privat trädgård, som vi ser ovanför dessa linjer eller strax nedanför.

Trädgård på terrass eller balkong

Fotografi Dawn Perry

Räcken på terrassen eller balkongen blir ett perfekt stöd för växter.

En trädgård på terrassen

Projekt av Konstancja Mora Korytowska

Glöm inte att sätta något för att skydda dig mot solen om du spenderar mycket tid: Markiser, improviserade markiser, paraplyer, själva växterna… Du har många lösningar.

Trädgård på terrass eller balkong

foto

Oavsett meter spelar det roll beslutsamheten och önskan du har att ha en trädgård på terrassen eller balkongen.

En trädgård på terrassen

Fotografera Nordens böhm

Om du vill hålla golvet klart för att lägga till andra tillhörigheter, tjänar väggarna också till att skapa en trädgård, även om den är vertikal.

En trädgård på terrassen

IKEA Fotografi

Trä och växter kombinerar alltid underbart.

Trädgård på terrass eller balkong

Foto Allgrass

Lägg till konstgräs för att skapa en större trädgårdskänsla på terrassen.

Trädgård på terrass eller balkong

Stenar är ett annat element som gör underverk i trädgårdar. Tänk på det här alternativet om du inte gillar trä.

Trädgård på terrass eller balkong

Eller gör ingenting. Använd bara de redan befintliga elementen som räcken, ytterväggar och andra element för att översvämma dem med vackra blommor.

Trädgård på terrass eller balkong

Skapa en planter med tegel, som en vägg på terrassens omkrets för att introducera växterna där.

Trädgård på terrass eller balkong

Du kan också skapa en urban trädgård istället för en trädgård utan mer. Här kan du se 5 alternativ för att ha en urban trädgård hemma.

En trädgård på terrassen

Projekt- och fotoingenjör ditt utrymme

Om du inte har plats kan du alltid använda hängande element för att skapa din egen trädgård.

Trädgård på terrassen

Fotografi Tusen dekorationsidéer

Glöm inte väggarna. Fyll dem med växter.

Trädgård på terrass eller balkong

Du kan också dra nytta av många återvunna föremål som gamla trälådor och gamla möbler som planteringskärl.

Upptäck dessa små bord för balkonger och terrasser.

Trädgård på terrass eller balkong

Om du föredrar att lämna golvet klart men ändå vill ha en bra trädgård på terrassen, dra nytta av hela väggen för att skapa en struktur med träpallar och därmed kunna plantera och njuta av din trädgård.

Trädgård på terrass eller balkong

Bambu tillsammans med trä är perfekta allierade för en vacker trädgård.

Trädgård på terrass eller balkong

Installera ett metallstaket för att använda som stöd för växter.

Fashion Me Now-projektet

Är det en balkong eller tittar vi på en fin inomhusträdgård?

En trädgård på terrassen

Foto och papper &Stitch-projekt

Ficus Lyrata, som vi ser ovanför dessa linjer, är en vacker trendväxt som växer högt och kan dekorera din terrass perfekt.

Trädgård på terrass eller balkong

Rädda en gammal möbel för att använda den som en stor plantering. Om du gillar vintage är detta ett trevligt sätt att skapa en vintageträdgård.

En trädgård på terrassen

IKEA Fotografi

Titta på vad ett litet och förtrollat utrymme fullt av växter. Det är som en liten trädgård på terrassen.

Tips för att skapa en trädgård på balkongen eller terrassen

Börja med att lägga till små och få växter. Som du väl vet är trädgårdsarbete ett långsiktigt jobb, på balkongen eller terrassen händer samma sak, även om de bara är krukor. Om du börjar sätta olika växter i överflöd, när de växer, kommer du inte att ha plats, varken för dig eller för växterna. Börja med få och små, och du lägger till när du tillåter det utrymme och den tid du måste ägna åt din trädgård, eftersom växterna kräver praktiskt taget konstant vård. Om du ser att allt går bra, fortsätt och fortsätt lägga till växter och blommor.

Prova eller prioritera vintergröna växter. De är lättare att ta hand om och trädgården på balkongen kommer alltid att se bra ut.

Akta dig för färger. Vi gillar alla en vacker trädgård med vackra färgglada blommor. Det ger själen glädje, det råder ingen tvekan. Men ett dåligt färgschema kan skapa en negativ effekt på hur du eller resten uppfattar trädgården. Om du ska börja smått, börja med max 3 färger för blommorna. Och om dessa färger kombineras mycket bättre. Tänk inte att 3 färger är få, eftersom varje färg har sina nyanser och toner, vilket multiplicerar de första 3 färgerna med många fler.

Välj krukor eller stora behållare. Inom de möjligheter som erbjuds av din terrass eller balkong när det gäller utrymme, ju större krukor eller behållare där du ska placera växterna, desto bättre. Ju större desto mer jord passar den, det vill säga desto mer jord för växten. Vilket gör att den blir bättre och friskare.
För att skapa lite harmoni, när du har många växter eller behållare, täcker du vanligtvis toppen av potten med någon naturlig prydnad, till exempel flodstenar eller träbitar. Detta skapar en harmonisk enhetlighet som alltid ser bra ut.

Tänk på din långtidsvård. Om du planerar att skapa en bra trädgård på terrassen kommer du förmodligen att vara intresserad av att skapa en punkt att ansluta en slang. Det är inte samma sak att vattna ett par krukor med en planterare än en trädgård, oavsett hur liten. Du kan också överväga att bygga ett bevattningssystem. Vanligtvis, om de är välmonterade, sparas vatten med dem, medan växter alltid har den optimala mängden vatten de behöver.

Nu vill jag att du berättar för mig vilka knep eller tips du använder så att din trädgård på balkongen eller terrassen alltid ser bra ut. Jag läste dig i kommentarerna.

Du kan också se dessa andra 30 idéer för att dekorera en liten terrass och dessa idéer om terrasser med konstgräs.